jue
09
feb
2023
1. El concurs està obert a tota la comunitat educativa del centre, en dues categories:
CATEGORIA 1: Alumnat
CATEGORIA 2: Pares, mares, tutors, professorat, treballadors del centre i exalumnes.
2. S'accepten tots els gèneres literaris: conte, relat curt, poesia, teatre, còmic, assaig, dietari... o combinació d'aquests.
En el cas d’Infantil l’obra consistirà en la gravació d'un relat propi en audio o video.
3. La temàtica serà lliure.
4. Les obres poden estar escrites en valencià o en castellà.
5. S'acceptarà només una obra per participant. Només en el cas d'haver presentat una obra conjunta es podrà presentar una altra de manera individual.
6. L'extensió de les obres per a participants de 5é i 6é de primària, i de la categoria d'adults/es estarà limitada a 1500 paraules (aproximadament 3 pàgines amb interlineat senzill).
7. Tot l'alumnat que participe rebrà un diploma i un obsequi de Asamblea de Cooperación por la Paz (ACPP).
Hi haurà 3 finalistes i un guanyador o guanyadora per cada nivell de participació, que rebran els seus diplomes corresponents.
8. La categoria 1, d'alumnes, constarà dels següents reconeixements::
Els 4 vals són per a gastar en llibres i material d'escriptura concertats amb la llibreria Mussol.
9. La categoria 2, de pares, mares, tutors, professorat, treballadors del centre i exalumnes, constarà d'un únic premi que consistirà també en un diploma que acredite al guanyador o guanyadora de la categoria i un val per a l'adquisició de llibres i material d'escriptura per valor de 40€, concertat amb la llibreria Mussol.
10. Les obres es poden presentar des del 20 de febrer fins al 5 d'abril. S'enviaran a través del formulari online creat per a aquesta edició en el qual es recopilarà la següent informació: correu electrònic de contacte, telèfon, nom i cognoms de la persona participant, nom de l'obra, categoria i curs de la persona participant.
L'obra s'ha d'adjuntar en un document pdf, sense que aparega el nom de la persona que concursa, per a la seua avaluació per part del jurat, que puntuarà les obres d'un a deu punts segons els següents criteris: originalitat, coherència, claredat, sensibilitat pel medi ambient i perspectiva de gènere.
També es donarà o denegarà l'autorització per a poder publicar imatges en la web i el canal de Telegram de la AFA.
Link d’Accés al formulari de participació.
11. El jurat estarà format per dotze persones:
Jurat 1: format per 2 professors/professores, 2 alumnes i 2 pares/mares. S’encarregaran d’avaluar les obres de les categories d'infantil i 1er-2n de primària.
Jurat 2: format per 2 professors/professores i 4 pares/mares. S’encarregaran d’avaluar les obres de les categories de 3er-4t de primària, 5é-6é de primària i persones adultes.
En cap cas un membre del jurat podrà ser pare/mare/tutor/tutora d’una persona participant al qual haja d’avaluar.
12. Els premis s'atorgaran en la jornada que el centre celebre la festa de la primavera.
13. Les obres guanyadores es llegiran en totes les classes del centre i es publicaran en la web de l’AFA.
14. L’AFA conservarà les obres guanyadores de cada edició perquè en un futur, si el premi té èxit i continuïtat, puga publicar-se una recopilació.
Des de fa un temps i dins de la comissió de “Comisión de enriquecimiento del proyecto educativo y formación” de la AFA estem treballant amb l'associació “Asamblea de cooperación por la paz” que ha posat diversos projectes en marxa amb diferents comunitats socials i educatives del barri.
Un d'aquests projectes “Del pati al barri” proposa un acostament de l'alumnat al barri a través de diferents activitats que els vincula amb el barri en el qual viuen i el món que els envolta, perquè com diu la ONGD en la seua memòria d'activitats “possiblement és l'aula l'espai en el qual el xiquet/a i el/la jove es reconeixen per primera vegada com a ciutadans/as i on descobreixen possibilitats en l'exercici dels seus drets”. “Del pati al barri”, amb accions futures, permetrà generar espais de sensibilització, reflexió i mobilització en favor de la cultura de pau i la igualtat de gènere en Zaidia.
Des de la AFA volem animar a l'alumnat dels cursos més majors, de 4t a 6é, a fer al barri protagonista de les seues creacions, ja siga a través d'algun personatge, situant el seu relat en Zaidia o el que la seua imaginació els suggerisca. En definitiva, una oportunitat necessària perquè a través de la creativitat, puga redescobrir el seu entorn comunitari, observar el que li envolta, identificar aqueixes coses que els fan sentir bé, les que no, i fins i tot animar-se a generar propostes que contribuïsquen a millorar el seu barri i el món del qual formen part.